Vores rejse til Nordthailand

Vores rejse til Nordthailand

Hvorfor Nordthailand

Efter at have researchet en del på nettet og fået adskillige prøver hjem på vild te, fra bla. Indien, Vietnam og Thailand, besluttede vi os for at tage til Thailand. Smagen på teen var klart bedst derfra og nysgerrigheden omkring te fra Thailand var meget stor, da vi aldrig havde hørt om te fra Thailand før.

Det vigtigste for os på selve rejsen var at se med vores egne øjne om fortællingen om den vilde te var virkelig. Vi var spændte på at udforske området og møde bønderne i bjergene. Nu var vi på vej til at opdage hemmelighederne bag den autentiske vilde te, der dyrkes i hjertet af disse frodige skovområder i Nordthailand.


En rute langt fra turiststrømmen

Vores rejse begyndte i Chiang Mai, en pulserende by i det nordlige Thailand. Tre timers kørsel nordpå bragte os til en verden, der var meget langt fra de travle gader i byen. Hvor vejen derop krævede en habil chauffør, som kendte alle de snoede mudrede bjergveje og ikke mindst fokus på vejen for ikke at skride ud over kanten. Her, i de meget smukke frodige bjergklædte omgivelser, ventede en oplevelse af en helt anden karakter end i byen.


Hos de lokale bønder

Vi var kommet for at besøge lokale bønder, der plukker den vilde te i bjergene. Vild te er en helt særlig form for te, hvor planterne vokser vildt i skovene, i modsætning til mere konventionelle teplantager. Det er denne naturlige vækst i skyggen af skovens træer, der giver teen dens karakteristiske smag og unikke aroma.

Vores møde med de lokale tebønder var en sand øjenåbner. Vi lærte om deres kærlighed til jorden og teplanterne. De tog os med ud i skovene, hvor vi blev introduceret til de vilde teplanter, der voksede i den frodige vegetation.


Håndplukning af vild te

Bønderne viste os vej til fods fra landsbyen ind igennem den frodige og smukke skove og der var fyldt med fine tebuske i forskellige størrelser med fine friske skud. Plukningen var ikke nogen let opgave, det var tidskrævende, men det var en opgave de udførte med stolthed og præcision og deres erfaring, gjorde det muligt at plukke de bedste blade til vores te. Vi fik også selv lov til at prøve kræfter med plukningen og opdagede, hvorfor denne proces kræver både tålmodighed og erfaring.


Teens autentiske smag

Efter plukningen var det tid til at se, hvordan de håndterede tebladene. De viste os processen med tørring og forarbejdning,og undervejs fik vi serveret den fineste hvide te med en mild og fantastisk smag. Det var som om skoven og bjergene blev fanget i hver slurk og taknemmeligheden for oplevelsen var stor. 


Bæredygtighed og bevarelse

Vi lærte om vigtigheden af bæredygtig dyrkning og bevarelse af disse skove. Ved at støtte de lokale bønder og deres arbejde bidrager vi til at bevare disse fantastiske skove og smukke omgivelser og beskytte den vilde te. 


Vores Rejsefortælling 

Vores rejse nord for Chiang Mai for at plukke vild te var en oplevelse, vi aldrig vil glemme. Det var en påmindelse om, hvordan smagen af et sted kan fanges i en kop te og hvordan naturen og kulturen er uadskillelige.

Nyere indlæg →

Vores rejse til Nordthailand

RSS
En fortælling om Lahu-folket

En fortælling om Lahu-folket

Ya Hpo og Yu Shen repræsenterer blot to af de mange dedikerede bønder, der med omhu og dygtighed plukker teen i de bjergrige områder omkring...

Læs mere