En fortælling om Lahu-folket

En fortælling om Lahu-folket

Ya Hpo og Yu Shen repræsenterer blot to af de mange dedikerede bønder, der med omhu og dygtighed plukker teen i de bjergrige områder omkring Doi Phu Muen i Nordthailand. Disse bønder tilhører Lahu-folket, hvis livsstil er tæt forbundet med teplukning, og som bor i små, men livlige landsbyer, der ligger højt oppe i bjergene og omkranses af frodig natur og bjergluftens forfriskende sus. 

For over 10 år siden begyndte Doi Phu Muen som et af de første steder at omfavne og fremme konceptet om bæredygtig teplukning, der er i harmoni med naturen. Takket være denne visionære tilgang har området stadig i dag en imponerende vild natur, der strækker sig så langt øjet rækker. De lokale tebønder, som Ya Hpo og Yu Shen, nyder ikke blot en stabil indkomst, men trives også med at arbejde i symbiose med deres omgivelser. I modsætning til konventionelle landbrugspraksisser, som ofte indebærer afskovning og skader på økosystemet, efterlader bæredygtig teplukning en minimal miljøpåvirkning og bidrager til at bevare den naturlige skønhed og biodiversitet i området. 

Denne praksis med bæredygtig teplukning er ikke kun en kilde til indtægt for Lahu-folket, men også en kilde til stolthed og respekt for deres skovklædte hjem. Ved at støtte disse lokale bønder og deres traditionelle metoder for teplukning kan vi alle bidrage til bevarelsen af Nordthailands unikke natur og kultur, samtidig med at vi nyder den unikke smag og kvalitet af den te, de dyrker med sådan en dyb kærlighed og omsorg.

← Ældre indlæg

Vores rejse til Nordthailand

RSS
Vores rejse til Nordthailand

Vores rejse til Nordthailand

Hvorfor Nordthailand Efter at have researchet en del på nettet og fået adskillige prøver hjem på vild te, fra bla. Indien, Vietnam og Thailand, besluttede...

Læs mere